• Filter

    Filter

    Extra filters
    Prijs

HelemaalShea maakt natuurlijke zepen helemaal met de hand volgens de cold process methode. Deze manier van zeepmaken houdt in dat je plantaardige oliën (ze gebruiken geen palmolie!) en boters mengt met loog. Loog is een mengsel van water met NaOH (natrium hydroxide of sodium hydroxide). De oliën, boters en de loog worden samen gevoegd en verzepen. Van de loog blijft na het verzepings proces en de droogperiode van de zeep niets meer over (en staat daarom ook niet op de ingrediëntenlijst). Door het verzepingsproces onstaat er natuurlijke glycerine. Dit zit van nature in elk stuk cold process zeep, dit voegen ze er bij Helemaal Shea dus niet aan toe.

Het eindresultaat: een mooi stuk zeep, een fantastisch reinigingsproduct!

De zepen van Helemaal Shea worden met de hand gemaakt en gesneden, hierdoor is geen zeep hetzelfde en kan het gewicht variëren.

HelemaalShea is een kleinschalige Zeepziederij (Zeepmakerij) gevestigd in De Rijp, Noord - Holland. Het is een klein bedrijf waar natuurlijke handgemaakte zeep en haarzeep (solid shampoo) maar ook zero-waste huidverzorgingsproducten met veel liefde worden gemaakt.

Alle producten zijn vegan en gemaakt met natuurlijke ingrediënten. De ingrediënten die gebruikt worden zijn dierproefvrij. Ook het eindproduct is niet getest op dieren, alleen op man en kinderen ;)

Alle producten zijn handgemaakt, in kleine oplagen zodat je altijd een vers product koopt.