• Filter

    Filter

    Extra filters
    Prijs

Plasticvrij, duurzaam en minder afval - puremetics bedrijfsfilosofie

puremetics is een Duits bedrijf waar ze streven naar leven zonder afval. Daarom proberen ze om zo plasticvrij mogelijk te zijn - en dat geldt niet alleen voor hun producten. “Als ondernemer heeft deze visie mij natuurlijk veel meer moeite en kosten opgeleverd bij het starten van met deze startup twee jaar geleden. Maar ik merkte al snel: het kan! Zelfs als het omslachtiger en duurder is, moet een bedrijf naar mijn mening deze weg inslaan ”, zegt Chris Cosma, medeoprichter van puremetics.

“Een 0% plastic cultuur is natuurlijk niet mogelijk. Ik denk aan zaken als toetsenborden of hygiëneproducten, bijvoorbeeld ontsmettingsmiddelen. Bovendien zijn materialen zoals glazen voorwerpen in sommige gebieden ongeschikt voor gebruik of zelfs gevaarlijk bij de productie. Desalniettemin: als bedrijf kun je met veel kleine aanpassingen en aanpassingen veel doen voor het milieu en bespaar je plastic, afval en CO2. “

We vertrouwen op plasticvrije verpakkingen

Dat onze producten en verpakkingen plasticvrij zijn, is niet echt nieuw. Helaas is het niet zo eenvoudig om een ​​geschikte plasticvrije verpakking te vinden. Ze hebben vaak hun eigenaardigheden en valkuilen. Het duurt soms weken om geschikte modellen te vinden. De tijd en kosten die met sommige ontwikkelingen gemoeid zijn, mogen niet worden onderschat. We zijn onze klanten erg dankbaar voor deze inspanning en zijn bereid een deel van deze kosten te dragen. We hebben er vertrouwen in dat we op lange termijn steeds goedkoper kunnen worden zodra grootschalige producties van geschikte plasticvrije verpakkingen de norm zijn geworden. Er zijn inmiddels tal van duurzamere alternatieven, zoals afleverzakjes van scheurvast papier, plakband met draadversteviging of kartonnen dozen met een vetvrij opgerold papiermembraan.

We kopen plasticvrij in

Voor ons bedrijf kopen we waar mogelijk plasticvrij in. Het begint met kleine dingen zoals drankjes in glazen flessen zonder plastic dopjes voor het team of linialen van hout in plaats van plastic. Daarnaast vertrouwen we op elektronische gegevensoverdracht. Ook bij de inkoop van onze grondstoffen staan ​​we continu in contact met fabrikanten en leveranciers om plastic te vermijden. In de praktijk zijn dit eigenlijk speciale wensen waar niet elke winkelier aan zou willen voldoen. Eigenlijk best wel vreemd als je bedenkt dat we bewust iets weglaten en het niet gratis willen hebben, toch? In dergelijke gevallen blijven we zoeken en betalen we graag iets meer om het voor ons best passende te vinden. Als het bijvoorbeeld om leveringen gaat, staan ​​we erop dat er geen plastic omsnoeringsband wordt gebruikt, dat de artikelen niet in plastic zakken worden vastgezet en dat er natuurlijk vulmateriaal wordt gebruikt.