• Filter

    Filter

    Extra filters
    Prijs

THIS IS WHY WE ROLL

Ga hier maar eens even goed voor zitten.

Wij zijn The Good Roll. Ons toiletpapier is nieuw en uniek. Gemaakt van 100% gerecycledpapier. Onze missie: Veilige en schone toiletten voor iedereen! Daarom gebruiken we 50% van onze nettowinst voor de bouw van toiletten in diverse landen in Afrika.

The Good Roll is ontstaan vanuit een gezamenlijke frustratie. Er zijn wereldwijd 2,3 miljard mensen die geen toegang hebben tot veilige en schone toiletten, dit is zo’n 32% (!) van de wereldbevolking. Daarnaast worden er dagelijks 270.000 bomen gekapt voor de productie van toiletpapier.

Schrikbarende cijfers als je het ons vraagt. Zo schrikbarend dat ze ons hebben geïnspireerd tot het ontwikkelen van The Good Roll; een initiatief waarmee we beide problemen willen aanpakken. Een uniek Nederlands win-win concept: een 100% boomvriendelijke toiletrol, gemaakt van gerecycled papier, waarmee we in samenwerking met onze foundation & Simavi met een deel van onze opbrengsten zoveel mogelijk mensen toegang willen geven tot veilige en schone toiletten. 

The Good Roll
Toiletpaper that builds toilets

Sociale onderneming en werkplek

Naast het verkopen van een 100% duurzaam product willen wij ook een directe maatschappelijke bijdrage leveren. Daarom hebben wij ervoor gekozen om voor een deel het wikkelen en verpakken van onze producten te werken met een sociale onderneming. Op deze manier bieden wij werk en begeleiding aan meer dan 50 mensen!

Mensen die werken bij een sociale onderneming hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit kan diverse oorzaken hebben, bijvoorbeeld fysieke klachten, of gewoon pech of problemen onderweg. Deze mensen wordt begeleiding of aanpassing van de werkplek geboden. Wat de reden ook is, samen met onze partner geloven wij dat iedereen waarde heeft als hij of zij wil en kan werken.