• Filter

    Filter

    Extra filters
    Prijs

Het Zeeplokaal is ontstaan uit de liefde voor pure ingrediënten zonder poespas. Eigenaresse Thijske was al enige tijd bezig met minder plastic te gebruiken, meer te hergebruiken en tweedehands te kopen, maar was zich eigenlijk nog niet écht bewust wat er in een gemiddelde shampoo of douchegel zit. Totdat ze rode uitslag kreeg van een haastig mee-gegraaide budget douchegel. Bij nader onderzoek bleek het een hele waslijst aan ingrediënten te zijn (inclusief agressieve schuimverbeteraars). Oeps, dit stond wel heel ver van haar liefde voor natuurlijke en handgemaakte producten. Dat moest anders kunnen.

In januari 2017 maakte zij voor het eerst zeep… In een cakevorm en ze is nog steeds hooked! De cakevorm is inmiddels ingeruild voor handzamer gerei. Tientallen mallen worden dagelijks gevuld met verzeepte plantaardige oliën waardoor mooie zeepbroden ontstaan. Deze zeepbroden worden daarna in de blokken zeep gesneden, zoals je die van het Zeeplokaal kent.

Zeep van het Zeeplokaal

Elke zeep die voor jou wordt gemaakt heeft als uitgangspunt heerlijk verzorgend te zijn én goed voor moeder natuur. Elke zeep van het Zeeplokaal is plantaardig en dus 100% vegan friendly! Onze zeep is vrij van sulfaten zoals SLS en SLES. Puur natuur it is.

Het Zeeplokaal kiest ervoor geen palmolie te gebruiken vanwege de negatieve impact van de palmolie-industrie op dier en natuur. Ze werken zoveel mogelijk met biologische ingrediënten. In de productomschrijving kun je zien welke ingrediënten biologisch geproduceerd zijn. Kortom: handgemaakte zeep, lokaal gemaakt. Back to basics!

Welke zepen bestaan er van het zeeplokaal?

Zij hebben acht soorten zeep in het assortiment. Wij verkopen alle 8 zepen van het Zeeplokaal. Onder andere zeep met zwarte actieve kool, een scrubzeep met maanzaad, zeep voor je huishouden en twee haarzepen. De zeep is veelvuldig getest en verbeterd tot de perfecte zeep.