Het Verhaal

Eco & Zo is een initiatief van Simone. Ze woont in Almere en heeft een grote liefde voor gezond en duurzaam leven. Ze is altijd in voor een feestje en gaat graag op reis. Een harde werker met deze webshop als een van haar passies. Ze is ondernemend en altijd opzoek naar duurzame en ecologische producten die ervoor zorgen dat ze milieubewust kan leven met een lach. Deze Eco & Zo producten deelt ze graag met je in deze webshop.

“Ik wil dat iedereen milieubewust
kan leven met een lach!”

Zo is Eco & Zo ontstaan..

Ga hier maar eens even goed voor zitten, dan vertel ik je waarom ik met Eco & Zo gestart ben..

Dagelijks produceren wij Nederlanders gemiddeld 123 liter afvalwater per persoon. Dat is dus bijna 45.000 liter afvalwater per persoon per jaar. In de meeste gevallen stroomt dit afvalwater via afvoerbuizen naar het hoofdriool. Er zijn in Nederland ruim 400 grote collectieve waterzuiveringen die ons afvalwater zuiveren. Na zuiveren wordt 95% van dit water op rivieren, kanalen en het grondwater geloosd.

Na de koop van een kavel in Almere Oosterwold was dit bovenstaande verhaal ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Hier bleek geen aansluiting op het riool mogelijk te zijn. Hierdoor kregen we te maken met de aanleg en het gebruik van een IBA (Individuele Behandeling van Afvalwater). We kozen voor een helofytenfilter; dit rietfilter moest ons afvalwater gaan zuiveren. Ik kwam erachter dat het ineens niet meer zo vanzelfsprekend is dat je zomaar ‘alles’ door het afvoerputje kan spoelen.

Het is heel veel werk voor de waterzuiveringen om alle niet biologisch afbreekbare stoffen uit het water te filteren. Of dit nou een grote waterzuivering is of een individuele waterzuivering met riet, zoals wij die hebben..

Waarom zouden we niet een handje helpen? Waarom zorgen we er dan niet met z’n allen voor dat we het water iets minder verontreinigen? De oplossing is simpel: Gebruik alleen nog natuurlijke en biologisch afbreekbare verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen.

Zo ontstond mijn missie: Ik wil dat alle verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen zonder schuldgevoel door het afvoerputje gespoeld kunnen worden! Ik wil dat ook jij, zonder al teveel moeite milieubewust kan leven met een lach! 

Mijn zoektocht naar deze biologisch afbreekbare producten viel me vies tegen. Er is weinig transparantie over de producten en ze bleken ook niet allemaal even geschikt te zijn voor mijn IBA. Het heeft me veel tijd gekost om alles goed uit te zoeken. Ik bedacht me daarna dat ik waarschijnlijk niet de enige ben.

Zo is dus Eco & Zo geboren, een transparante webshop met milieuvriendelijke, biologisch afbreekbare en 100% plantaardige producten, zonder onnodige toevoegingen zoals sulfaten, parabenen, (micro)plastic en chloor. Niet alleen lief voor de mens, maar ook voor dieren en de natuur. Hierdoor zijn alle producten 100% veilig voor IBA’s.

Ik ga altijd graag nog een stapje verder.. Daarom probeer ik om ook zo min mogelijk afval te produceren en zijn alle producten (micro)plasticvrij. Dit betekent dat je ze met een gerust hart door de afvoer kan spoelen en een eventuele verpakking kan hergebruiken, composteren of recyclen. Als we het doen, doen we het natuurlijk graag goed!

Steun jij me in mijn mileuvriendelijk en plasticvrije missie, zodat we allemaal milieubewust kunnen met een lach? Bestel dan snel!

liefs,
Simone