Bestel informatie

Vraag Kan ik producten bestellen die niet op voorraad zijn?
AntwoordJa en Nee. Bij sommige producten staat er dat het een langere levertijd heeft.. Dit betekend dat er niet voldoende voorraad is, maar dat we het vaak wel binnen 5 werkdagen kunnen leveren, omdat wij de producten al hebben besteld bij onze leveranciers. Mocht je geïnteresseerd zijn in een uitverkocht product, dan kan jij jouw e-mail adres achterlaten. Wij weten dan dat je interesse hebt en zullen het product dan weer gaan inkopen.

Bij de producten waarbij dit niet vermeld staat is het niet mogelijk om een nabestelling te doen. Voor deze producten geldt vaak op = op. Je mag ons uiteraard altijd mailen, dan gaan we ons best doen en gaan we kijken of we het product toch voor je kunnen inkopen.

Vraag Waarom zit er geen factuur bij mijn bestelling?
AntwoordWij voegen bewust geen pakbon of factuur toe aan jouw bestelling. We proberen zo min mogelijk afval te produceren. Ook proberen wij milieubewust te leven met een lach. Van bergen afval worden wij niet zo blij en wij verwachten jij ook niet. Je ontvangt van ons wél altijd de order bevestiging en factuur via de e-mail.

Verzend informatie

Vraag Hoe lang duurt het voordat ik mijn pakketje ontvang?
AntwoordDit ligt eraan waar je woont en hoe laat en op welke dag je besteld. Wij versturen pakketjes die op werkdagen voor 12.00 uur besteld zijn vaak dezelfde dag nog. Wij versturen met PostNL. PostNL pakketpost wordt op maandag t/m zaterdag bezorgd. PostNL pakketpost wordt op dinsdag t/m zaterdag bezorgd. Woon je in Nederland dan duurt het meestal 1 – 2 werkdagen voor je ons pakketje ontvangt. Woon je buiten Nederland dan kan dit langer duren.
Vraag Met welke verzendmethode worden pakketten verstuurd?
AntwoordWij verzenden CO2 neutraal via PostNL. Afhankelijk van de grote van het pakketje wordt deze via brievenbuspost of pakketpost verstuurd. Je kan dit terugvinden op je bestelbevestiging. Mocht je buiten Nederland wonen, dan kan het zijn dat PostNL het pakketje overdraagt aan de verzendmaatschappij in het land waar jij woont.
Vraag Waarom versturen jullie geen pakketten met een fietskoerier?
AntwoordWe zouden onze pakketten ontzettend graag versturen met een fietskoerier. Helaas zijn we nog niet groot genoeg om dit te kunnen doen. Help jij ons groeien door een bestelling te doen? Dat zouden we super tof vinden!
Vraag Jullie zeggen plasticvrij te zijn en toch zit er plastic bij mijn bestelling, hoe kan dit?
AntwoordWij proberen inderdaad een plasticvrije webshop te zijn en we kopen zelf geen single use plastic. Het komt soms wel voor dat wij een product van een leverancier ontvangen waar bijvoorbeeld plakband opzit. We hergebruiken deze verpakking dan wel en we hopen dat jij deze dan ook weer hergebruikt.

Product informatie

Vraag Waar vind ik de onderhoud instructies?
AntwoordOp de productpagina bij ‘Extra Informatie’ vind je alle informatie over het door jouw aangeschafte product. Hier vind je van welk materiaal het gemaakt is, maar ook hoe je het kan wassen, drogen en strijken. We proberen zo min mogelijk afval te produceren. Wanneer het product geen verpakking bevat vermelden we de product informatie ook altijd in de bevestigingsmail van jouw bestelling.
Vraag Er zitten vlekken in het katoen, wat nu?
AntwoordOnze producten zijn van ongebleekt katoen gemaakt. Het is dus naturel wit en de pitjes van het katoen vind je in de stof terug. Hierdoor is het niet altijd even egaal wit en zijn garens op sommige plekken dikker dan op andere plekken en zitten er soms knoopjes in de stof. Dit hoort.

Mocht het product niet aan je verwachtingen voldoen dan willen we je vragen om ons hierover te mailen. Dit kan naar info@ecoenzo.nl we gaan dan samen kijken hoe we het kunnen oplossen.

Milieu informatie

Vraag Wat is een IBA?
AntwoordEen IBA is een Individuele Behandeling van Afvalwater, kortweg IBA, is een systeem dat het huishoudelijk afvalwater van een enkel gebouw zuivert. Er bestaan verschillende soorten IBA-systemen, maar ze hebben als gemeenschappelijk kenmerk dat ze huishoudelijk afvalwater kleinschalig zuiveren. Een septictank of helofytenfilter zijn voorbeelden van IBA’s.
Vraag Zijn alle producten geschikt voor gebruik met een IBA?
AntwoordJa, wij hebben al onze producten zorgvuldig geselecteerd en al onze producten zijn geschikt voor het gebruik met een IBA zoals een helofytenfilter of een septic tank. Onze producten bevatten dus geen chloor, parabenen, microplastic, zuren of andere schadelijke stoffen. Je hoeft je dus niet schuldig te voelen wanneer je ze door het afvoerputje spoelt.